Menu
Werkhorst 34, 7944 AT Meppel, tel: 0522 261224

Onze zelfregisserende versterker (de BL-préamp regelunit)

BL-préamp

Jarenlange ervaring en veel onderzoek resulteerden in het jaar 2001 tot een doorbraak op het gebied van spraakverstaanbaarheid en het tegengaan van hinderlijk rondzingende microfoons in ruimtes met een lastige akoestiek: de BL-préamp regelunit. Hoewel het resultaat er mocht zijn, blijven wij tot op heden bezig met het verder ontwikkelen van zijn mogelijkheden.

Door hoogwaardige technologie in onze BL-préamp regelunit garanderen wij een uitstekende verstaanbaarheid, waarbij de spraak rustig, helder en natuurgetrouw klinkt, terwijl rondzingen vrijwel niet meer voor komt. Met slechts één centrale elektronische vijfstanden volumeregelaar is het systeem zeer eenvoudig te bedienen op een plaats naar keuze (bijvoorbeeld bij de kosterplaats). Uit de vele positieve reacties kunnen wij concluderen dat de BL-préamp regelunit ruimschoots aan de verwachtingen voldoet.

Onze regelunit kan worden gezien als het controlecentrum van de verschillende microfoons. De basisuitvoering heeft zes microfooningangen, waarvan twee ingangen voor een sfeermicrofoon en/of orgelsensor microfoon. Deze ingangen beschikken over een unieke schakeling, waardoor er uitstekende beluisteringen mogelijk zijn via ons kerkradio systeem.

Lijningangen worden op maat gemaakt voor onder meer een cd-speler, audio-laptop (beamer) of andere muziekbronnen. Uitgangen worden aangepast voor kerkzaalversterkers, ringleidingversterkers, eventuele versterkers voor bijzalen, opnames, kerktelefoon, etc. 
Standaard is onze regelunit voorzien van een 16-voudige equalizermodule.

Het aantal microfoon- en lijningangen kan naar keuze worden uitgebreid. De prestaties kunnen verder worden verrijkt door middel van de volgende opties:

  • Een professionele limiter/compressor met een unieke voice-controller.
    Hierdoor worden sterke uitschieters in het geluidsvolume vervormingsvrij begrensd. Mede hierdoor wordt ook het verschil in geluidsniveau tussen een zachte en een harde spreker aanzienlijk verkleind. Wanneer de spreekafstand tot de microfoon kleiner wordt, zal de voice-controller bovendien het klankkleurverschil dat ontstaat automatisch tot een minimum beperken. Kortom, deze optie heeft een duidelijke meerwaarde.
  • De predikantfader.
    Deze module zal tijdens gemeentezang, in combinatie met gebruik van het orgel, de predikantmicrofoon en/of andere microfoons automatisch uitschakelen.

Ook andere opties kunnen wij wellicht voor u realiseren.

Voor eventuele vragen of een demo kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.